Wednesday, September 21, 2016

Tales from the North, part 1/10

Täällä taas @ Kex Hostel
ma 30.5.2016 klo: 22:16

Eilen reissasin bussilla Jykylästä Heltsinkiin Heimo Kettusen luokse. Kävimme kiertelemässä rannoilla ja söimme hyvin - pitäähän sitä ennen reissua tankata huolella. Mätkittiinpä vielä päivän päätteeksi toisiamme Mortal Kombatin merkeissä.

Muutaman tunnin nukuttuani nousin, keräsin luuni ja luutani ja lähdin matkaan. Ilmahan oli mitä parhain ja lähes koko lennon ajan pystyin katselemaan ikkunasta maisemia. Virittäydyin tunnelmaan myös katsomalla Frozen -leffan.

Pii saapui hieman ennen minua Keflavikin kentälle. Yhdessä sitten suuntasimme hostellillemme, Kexiin. Kaikki vaikutti menevän niin smuutisti, että tottakai jossain vaiheessa piti mennä pieleen: Saavuimme hostellille ja respaneiti kysyi nukummeko omissa makuupusseissa vai tarvitsemmeko petivaatteet. Samalla kun vastasimme nukkuvamme omissamme tajusimme, että Piin pussi jäi linja-autoon! Onnexi ihana respaneiti selvitti asian yhdellä puhelulla niin, että pääsimme hakemaan pussin bussiyhtiön pääkallopaikalta vartin kävelymatkan päästä. Samalla reissulla kävimme myös syömässä ihan ok-pakistanilaisessa.

Ihan ok-pakistanilaista sympaattisessa minikerrostalossa

Lintujen ruokintaa kaupungintalolla

Street art

Lisää taidetta

Rok-uskottavat urut upeassa betonisessa
kaupunginkirkossa

Perinteinen peltitalo

Tämän jälkeen palasimme hostellille kotiutumaan huoneeseemme. Pian suuntasimme kuitenkin tapaamaan Piin ystävää, Ässää. Ässä vei meidät kahvipaahtimoon, mistä tyypit ottivat kahvia, joka ei kuulemma ollut ihan parasta. Sitten käytiin hakemassa jätskiä... se oli kyllä aika parasta! =)

Näkymä hostellin ikkunasta.
Ei missään mene liian hyvin.

Voitaisiin muuhallakin ottaa mallia graffittitaiteen
tekemisestä ja arvostamisesta.

Saimme Piin kanssa idean lähteä uimaan. Bonuksen eväsretken kautta menimme hostellille hakemaan uimakamppeet ja käppäilimme Ässän ohjeistusta seuraten uimalaan Laugardalslaugiin.

Lilluttelimme pari tuntia lämpimissä ulkoaltaissa, joista kuumin oli 44-asteinen. Kävimme myös rikinhajuisessa steam roomissa - charming -_-

Uinnin jälkeen tulee tunnetusti kova näläkä ja nappasimme ranskalaistyyliset hodarit mukaamme. Kävelimme kaunista rantareittiä takaisin hostellille. Matkalla näimme useita hienoja veistoksia ja upeita kiviä. Lisäksi näimme ehkä nerokkaimman ruokayhdistelmäliikkeen: Jäätelöä ja makkaraa - mitä muuta ihminen kaipaa?

Rantaraitti.

Rantaraitti ja sateenkaari.

Sileäksi silitettyjä kiviä.

Pii - kivi

Nyt istumme hostellin alakerran baarissa suunnitelmissa pikkuhiljaa painua unten maille - johan alkaa vuorokauden valvomisputki täyttymään!

Tämä päivä on ollut loistava ja mietimme, että vaikka huomenna jo olisi paluu, niin olisi reissu ollut loistavan onnistunut. Jännityksellä odotamme huomista! 'til then!

Upeat hostellin "kyltit".
Tässä miestenhuoneen kyltti.



No comments:

Post a Comment