Sunday, August 13, 2017

Temptation Iceland pt 3

Kadonneet vesiputoukset
@ Auto
To 1.6.2017 klo 11:46

Eilinen oli rankka päivä - ei jaksanut kirjoittaa enää illalla. Käytiin tekemässä GC, eli Golden Circle, Kultainen Kierros. Ilma vaihteli kuuman aurinkoisesta kylmän sateiseen.

Ensimmäisenä etappina Thingvellir ja eka putous:
kirkasvetinen Oxafoss.

Putousta ympäröivissä kivissä nähtävillä riimuja 
- äkkiseltään en löytänyt mitään tietoa näistä
internetin ihmeellisestä maailmasta. Mielellään
kuulen, jos jollain on jotain lisätietoo näistä.

Oxafossilta lähtevä ihanan kirkas
ja hyisenraikas joki

Geysirit. Tässä se lempparini. Se vaan on niin
supersymppis!

Matkan varrella hyvin vähälle huomiolle jätetty, mutta
todellakin vierailun arvoinen Faxi (Vatnsleysufoss)

Kerid-kraateri. Upeat värit. Mahtava akustiikka.
Sateen sonaatti.

Päivän päätteeksi pakattiin rinkat ajatuksena kavuta Reykjadaluriin ja sinne kylpemään. Aluetta oli kuitenkin uudistettu rankalla kädellä ja leiriytyiminen oli kielletty (ihän järkevää ja ymmärrettävää). Urheasti kuitenkin kavuttiin varusteinemme ylös asti. Ylhäällä oli selkeä ilma ja vastaan sekä ohi kulki paljon ihmisiä. Onneksi uimapaikka oli melko hiljainen sinne saapuessamme.

Reykjadalurin nimetön, mutta sitäkin upeampi
putous. Kesäyö ja aurinko pilvien yläpuolella.

Maailman paras kylpypaikka. Piste.

Lilluttiin pari tuntia - oli ihanaa ja paikka oli tosi hyvässä kunossa. Vesi oli aikaisempaa matalemmalla, mikä lienee johtuneen ihmisten kokoamien patojen madaltamisesta. Lilluttuamme tarpeeksi ja pienen evästyksen jälkeen palasimme rinkkoinemme samaa reittiä alas. Reippailu ei tuntunut liian pahalta, kun olimme kuitenkin syöneet hyvin päivän aikana: aamupalaksi mysli-hillo-skyrit ja kinkkujuustocroisantit Thingvellirin lähellä olevassa kahviossa ja lounaaksi mitä herkullisinta lampaskeittoa Gullfossilla.

Herkullista lampaskeittoa Gullfossin kahviossa


Gullfossin herkullinen maisema

Yöksi mentiin sitten Hveragerdin leirintäalueelle ja sinne saapuessamme olimme aivan lopen uupuneita. Valmistettiin pekoni-sienipaistosta ja kyllä maistui! Ruokailun jälkeen nukuttiin Big Time! Yöllä satoi sekä tuuli paljon, mutta teltta kesti olosuhteet erinomaisesti.

Nytkin tien päällä tiemittarit näyttävät myrskytuulta - 15m/s. Ajellaan kohti etelää, missä ilmakin näyttää hieman aurinkoisemmalle. Ollaan matkalla etsimään upeita "kadonneita vesiputouksia". Plääneissä on nähdä ainakin Hjlaparfoss, ehkä myös Haifoss ja Granni, mikäli sää ja tiet sallii. Bis Bald!

No comments:

Post a Comment