Sunday, August 13, 2017

Temptation Iceland pt 4

Melekonen päivä
@ Vik
To 1.6.2017 klo lähemmäs 23

Ah! Ruokaa!
(Istuu nauttien lämmin nuudelikulho edessään leirintäalueen ruokailutilassa)

Tänään on ollut ihan kamala keli! Tuuli ulvoo yli 22m/s, sataa ja on viileetä. Lisäksi takana on tosi paljon kävelyä.

Kävimme suunnitelmien mukaan Hjalparfossilla. Aivan mahtava paikka! Yks mun lemppariputouksista nyt. Gjani, Granni ja Haifoss jäi näkemättä -koska ilma ja tiet. Jatkettiin matkaa Hjalparfossilta Seljalandsfossille ja toiselle aivan tajuttoman upealle putoukselle: Gljufrabuille. Vau! Kuva kertoo enemmän kuin sanat, mutta eipä sekään kerro sitä, miten upea tämä putous oikeasti on. Tai kuinka upea matka sen luokse pitää kulkea -kiviä pitkin hyppelemällä tai jokea pitkin kävellen pääsee rotkoon, jossa tämä putous sijaitsee.

Hjalparfoss.
Upea keidas, jonka varrella on kautta historian
levätty keskimaan reittien vaeltamisen jälkeen.
Kuulemma jotkut hullut uivatkin täällä - ilma
oli niin kolea ja vesi niin hyistä, että itse sanoin
"ei kiitos."

Joku randomkukkula ja upeat maisemat.

Seljalandsfoss ei petä koskaan.
Tämä vesiputous on täyttä timanttia.

Gljufrabui. Piilotettu timantti
Aivan Seljalandsfossin vieressä.

Putouksilta ajettiin Seljavelliriin. Istuttiin autossa p-i-i-i-i-t-k-ä-ä-n ja arvottiin että mennäkkö vai eikö mennä vierailemaan historiallisessa uimalassa. Lopulta rohkaistuttin ja lähdettiin uimaan. Vesi oli kylymää, porukkaa oli tottakai melko vähän ja kastuttiin totaalisesti mennessä, tullessa ja ollessa.

Skogafossille saapuessamme oli jo parempi ilma (satoi vain vähän). Kiivettiin putouksen yläpuolelle ja jatkettiin matkaa joen yläjuoksun mukaisesti. Nähtiin paljon upeita putouksia - tänne kannatti lähteä! Nälkä ja huonontuva ilma ajoi meidät kuitenkin suht pian takaisin alas.

Skogafossin yläjuoksu

Yksi lukuisista random-putouksista Skogafossin
yläjuoksulla.

Eeppinen ja maaginen Skoga-joki

Askel, porras, rappunen... rakkaalla lapsella on monta nimeä.
Matkaa huipulle on reilut kolme ja puolsataa askelmaa.

Lähdettiin ajamaan kohti Vikiä ja ilma vain huononi huononemistaan, joten käytiin muutamat hotellit, hostellit ja majatalot läpi kysellen yösijaa, kun telttayöpyminen ei kovin paljoa houkutellut. Varsinkin kun vaatteet olivat aivan märät, emmekä tienneet miten hyvin teltta vettä ja tuulta kestäisi. Ainoat paikat, joissa oli yhtään tilaa (eli lähinnä enää hotellit) maksoivat ihan naurettavan paljon. Päädyttiin sitten Vikin leirintäalueelle yöpymään. Eikä se haitannut, sillä tämä on toistaiseksi minun lempparileiripaikkani.

Käytiin vielä illan päätteeksi Kirkkomäellä katselemassa maisemia. Aallot olivat aivan huikeen kokoisia! - Ainakin parimetrisiä rantaan lyödessään.

Vik by night

Auringonlasku - eipä se tuon alemmas laskekaan.
Eli hyvää yötä ja huomenta!

Toivotaan huomiselle hyvää ilmaa, eli toisin sanoen: ei paljoa sadetta. Ollaan nimittäin suunniteltu viettävämme rantapäivää.

Nyt vikat nuudelit naamaan ja good night!


No comments:

Post a Comment