Friday, March 1, 2013

From Berlin 2 Paris, part 15

@ Jardin du Luxemburg                                                                                              28.6.2012

Il fait trés chaud! Varjossakin tuntuu sulavansa kuin voi paistinpannulla. Menimme ensimmäiseksi Pere La Chaisen hautuumaalle syömään metroasemalta ostamamme eväät. Hautuumaalla kuvasimme upeita hautoja ja kävimme moikkaamassa 27-wee kerhoon kuuluvaa Jim Morrisonia, jonka hauta oli aidattu. Hauta oli täynnä kukkia ja vieressä oleva sarkofagi oli kirjoitettu täyteen Morrisonille osoitettuja lauseita. Näitä lauseita löytyi myös hieman kauempaa toisten hautauksista.
Aamupalaa hautuumaalla

Overview of da cemetery

Hyvää lannoitetta

Tämän haudan nähdessämme nousi tippa linssiin

Sarkofagien ovet olivat upeasti koristellut

Persoonallisia ja kuuluisia hautamonumentteja on runsaasti

Sarkofagien sisäänkin pääsi kurkistamaan

Tässä lepää kuuluisa runoilija (?)

Break on through to the other side

Jimin vaatimaton hauta

Hautuumaan jälkeen menimme käymään invalidikirkolla, jossa sijaitsee musée d'armée sekä Napoleonin sarkofagi/masoleumi.

Invalidikirkko, tai osa sitä

Katutaidetta parhaimmillaan

Napoleonin vaatimaton hauta

Tämän jälkeen kävimme ihan ok:ssa kahviossa, josta suuntasimme kohti Luxembourgin puistoa. Kävelimme Ruoe de Vaugirardia pitkin. Kadun varrella sijaitsee ihania, erilaisia puoteja, joista saa ruokaa, kosmetiikkaa sun muuta pientä kivaa. Kävimme hankkimassa tuliaisiksi itsetehtyjä saippuoita kampaamosta. Poimimme mukaamme myös eväitä kiinalaisesta ravintolasta, missä sai itse valita mitä ottaa ja kuinka paljon. Tuotteet ovat kaikki esillä ja hinnat ovat kappaleittaan tai per 100g. Edullinen ja herkullinen puistolounas.

Kadulla oli piano, jota oltiin soiteltu ahkerasti

Puistolounas, nam! 

Seuraavaksi suuntana Batobus-risteily Seinellä. Jeij!

Veneilyjuomaa: Paratiisinhedelmät-makuista jäähilejuomaa, nam!

Osan Pariisin taiteesta pystyy havaitsemaan ainoastaan vedestä käsin

Hotel De Ville

Seinen varrella voi rentoutua pyöräkin

Aurinko laskee selkäsi taa... la la laa...

 Seinen sillankaiteet ovat täynnä rakkauslukkoja ja Seinen pohja täynnä avaimia. Tästä syystä Pariisin juomavesi on erittäin rautapitoista.

Kuuman päivän viilennysvinkit: Museot ovat usein hyvin ilmastoituja. Monoprixit, marketit ovat jopa hyytävän kylmiä ja kylmähyllystä ostetut juomat saavat aivosikin jäätymään. Jos kaipaat haudan viileyttä, voit tyytyä hautakivien ja vanhojen puiden suomiin "supervarjoihin" (varjoja, varjojen sisällä). Myös metrot ovat ihanan tuulisia ja viileitä, eivät junat, vaan käytävät. Katakombienkin lämpötila on +14'C. Kadulla olevat tuuletusritilätkin tuovat hetken helpotuksen.

Ps. Metrojunan ovensuilla on tuuletusaukot, anna siis muiden istua hikoillen ja seiso itse kohteliaasti viileydestä nauttien.

No comments:

Post a Comment