Tuesday, March 5, 2013

From Berlin 2 Paris, part 17

@ Hki-Vantaa Airport                                                                                                 30.6.2012

Seikkailun loppu häämöttää, jo. Pian kello lyö 02:00 ja bussimatkamme Jykylään alkaa. Lentomme myöhästyi puolella tunnilla, sillä Pariisin kentällä oli turhaa häslinkiä jonkun tätsykän unohtaman laukun takia. Paskinta oli, ettei laukkutilanteesta johtuneesta evakuonnoista tiedotettu mitenkään (laukkujupakkakin oli kuulopuhetta).

Kun menimme turvatarkastusta löysivät laukkujen valvojat jotain hämärää laukustani ja jouduin laukkuni kanssa tarkkailtavaksi. Yllättäen mitään epäilyttävää ei löytynytkään. Turvamies käsitteli kameraani kovakouraisesti, joten en minäkään hänelle kovin lempeä ollut.

Turvatarkastuksessa lähmäinen Pasiisilaismies tiedusteli kaiken lisäksi, mistä me "kauniit leidit" olemme kotoisin ja mitä mieltä olimme Pariisista. Ja minähän annoin tulla palautetta.

Kun kävimme ostamassa suklaata välipalaksi, otti myyjä minun edelleni muita asiakkaita. Pahojen katseiden jälkeen tämä kuitenkin pahoitteli sekaannusta.

En ole kyllä hevilläkään palaamassa takaisin. Vaikkakin mieltäni yritti muuttaa paluulennolla vieressäni istuva lastentarhanopettajaksi opiskeleva leidi, joka oli kiintynyt Pariisiin ollessan siellä 10 kk au pairina. Toki hän oli ollut suomalaisessa perheessä ja hänen ystävänsä oli myös ollut samaan aikaan au pairina toisessa perheessä.

We're moving on...

Oli ihana palata kotiSuomeen, kun täällä toimii hommat, kaupasta saa jugurttia ja suklaapatukoista yksittäispakkauksissa ja ihmiset puhuvat muutakin kuin ranskaa.

Lisäksi sain kamultani heti palattuani viestin, jossa hän tiedusteli josko lähtisin ulos tuulettumaan. Asiat ovat täällä siis ennallaan ja meitäkin jo kotiin odotetaan.

Hki-Vantaa - Rovaniemi
Pikavuoro laiturilta 13 klo 02:00. Arvioitu saapumisaika Jyväskylään klo 05:40
Au revoir! Auf Wiedersehen!

Kohti uusia seikkailuja, tuliaisia ja herkkuja!

No comments:

Post a Comment