Monday, March 25, 2013

Vierailevina tähtinä: Antti ja Sami Helsingissä

Viimeiset päivät Helsingissä vietettiin Samin ja Antin kesken. Tässä Samin ja Antin vinkit onnistuneeseen Helsinkitrippiin:

1. Shoppailua
Helsingin keskustan ostarit tarjoavat laajan valikoiman eri ketjuliikkeitä, joita tosin löytyy joka kaupungista. CityCenteristä (entisestä Makkaratalosta) löytyy myös edullisia outlet-myymälöitä, jotka sopivat pienimmällekin lompsalle. Mikäli kiinnostusta on käydä hieman (Suomessa) harvinaisemmissa ketjuliikkeissä, suositellaan Itistä, minne pääsee keskustasta kätsästi metrolla. Jokaiselle putiikin ja suomalaisen designin ihailijalle suositellaan suurella <3:llä keskustan naapuria, Punavuorta. Punavuoresta löytyy mm. korsettien ystävien must see mesta Belle Modeste. Jokaisen fiftarin lempipaikka puolestaan on Garageland, jonka kellarista löytyy girlygirly Wedding Chappel. Aww <3 Huippumerkkejä läheltä ja kaukaa tarjoaa niitä janoaville Lumi on 14. Persoonalliset korut ja asusteet kotimaisilta tekijöiltä löytyy Limbosta. Punavuoressa on myös upeita Vintageliikkeitä, kuten Kaunis Veera. Lisäksi red mountain tarjoaa lukuisia muita mielenkiintoisia kokemuksia ja näkemyksiä niille, jotka jaksavat niitä sieltä hakea.

Citycenteristä rempataan entistäkin ehompaa ostaria

2. Ankkojen ruokinta
Korsossa, missä majailimme bloggarimme lukiokaverin kämpillä, on ankkalampi (eli likainen puro tai paremminkin iso oja), missä sorsat viettävät kesän lisäksi talvensakin. Ankkoja (lue: sorsia) syötetään ja jätevesioja (lue: ankkalampi) on osittain sula ympäri vuoden. Ankkojensyöttötalkoot on oiva tapa kuluttaa aikaa ja päästä eroon vanhentuneista leivistä ja pullista. Muista kuivattaa vanhentuneet vehnäset ja katsothan etteivät ne ole homeisia!

"Oliks sulla jotain mulleki?"

Ps. Vesipetojen ystävät voivat käydä myös Stockmannin neljännen kerroksen karrpialtaalla ihastelemassa näitä ihailtuja olentoja.

3. Elokuvaan sekaantuminen
Helsingissä kuvataan leffoja joka kulmalla, ainakin syrjäisemmillä sellaisilla. Mekin onnistuttiin käveleen keskelle actionia ylikulkusillan ali mennessämme iltasaikaan. Kulkuamme sai hidastamaan hirveä riita, jonka kuulimme kulman takaa. Pienen epäröinnin jälkeen jatkoimme matkaa ja vihastunut mies tulikin meitä vastaan mitää sanomatta. Seuraavaksi näimme jätkän pesismaila kätösissään. Tämän jälkeen näimme kuvausryhmän ja kaikki repesivät nauruun. Tais tulla uusintaotos...

4. HC-ruokailua HRC:ssä
Kun on tuhlattu rahaa, jaettu ruokaa vähäosaisille ja näytelty leffas, on aika safkata kuten rokkitähdet konsanaan. Suuntana on magein Hard Rock Café, joka ollaan tähän asti nähty (ja niitä on muutamat tosiaan nähty). Mestan paras pöytäpaikka on meijän, koska "vakiasiakkaana" ja rokkitähtenä saa vain parasta. HC-safkaajien menu on seuraava:

Legendary 10 oz. burger & Lemonade

Hot fudge brownie & Berriecooler

Ota ilo irti sieltä missä oletkin!
xoxo Antti & Sami

1 comment: