Friday, October 2, 2015

Pakomatka Pohjoiseen VI: Kiipeilyä ja Kengitystä


30.8.2015 @ Olkkari

Tämä päivä lähti käyntiin aamupalalla, kuten tavallisesti. Ulkona oli superhyvä ilma, + 12'C, eikä yhtään tuulta. Lähdimmekin sitten P:n kanssa kahdestaan kiipeilemään vesiputoukselle, jonka nimi on "Kusivesi", tai ainakin lempinimi.

Pissiputous

Kiivettiin ylös hurjan näköistä kanjonia ja kyllä hirvitti! Kerran meinasi ote ikävästi livetä, mutta siitä selvittiin. Kun oltiin päästy ylös, eli noin puoleen väliin putousta, istuimme alas ihailemaan maisemia - ja kuten todettu, niin tämä on todella kaunis laakso.

Laakso

Kun oli aika palata takaisin, kysyin P:ltä mitä kautta mennään, että mennäänhän me jotain muuta reittiä takaisin kuin sitä kamalaa kanjonia. P sitten hymyillen alkoi laskeutua kanjonia ja sanoi sen olevan nopein ja helpoin reitti. Minä siihen sitten kirosin ja hoin etten varmana mene siitä alas. Hoin samaa mantraa vielä ku olin kanjonin pohjalla. I did it! Kiipeilyn jälkeen tärisin jännityksestä - niin fyysisestä kuin henkisestäkin.

Yhä ylös yrittää...

Palasimme farmille, missä hypättiin autoon ja käytiin lainaamassa naapureilta heppoja, sillä täällä on ensi viikolla luvassa parikin isoa vaellusta. Sitten palasimme talleille ajamaan heppoja laitumelta toiselle.
Gandalfin hepat laitumella ja poni piilossa

Ulkoilun jälkeen taas syötiin. Täällä on tullut syötyä ihan tajuttomasti ja silti kilot karisee kuin itsestään. Kaiken temmellyksen välissä ehdin värjätä O:n hiuksetkin (joista piti tulla pinkit, mutta päätyivätkin oransseiksi). Sitten lähdettiin takaisin pissiputoukselle...

Ihan vaan joku random pikkuputous

Juomatauko

Tarkoituksena oli kävellä loivaa rinnettä ylös putoukselle. Matka kuitenkin tyssäsi ennen aikojaan, kun O ei jaksanut ja pimeys alkoi hiipiä laaksoon. Palasimme siis yhdessä takaisin alas - nimittäin ketään ei jätetä täällä yksin!

Saavuttuamme kotiin saimme tytöt takaisin. He olivat olleet Reykjavikissa shoppailemassa ruokaa tuleville viikoille. Siinä menikin ilta sitten kivasti ruokakasseja purkaessa ja tavaroiden paikoilleen laittamisessa.

Kohta voisi nukkumista harkita, sillä huomenna on suuntana Akureyri!

No comments:

Post a Comment