Wednesday, November 7, 2012

From Berlin 2 Paris, part 5

Matkalla Hönowiin                                       19.6.2012

A & R suuntavat kohti itää. Metro Alexanderplatzilta Hönowiin on U5. Juna on todella uusia ja paljon on istumapaikkoja. Asemat matkan varrella ovat uimahallimaisia. Isoista laatoista tehtyjä, jokainen asema on erinvärinen, sininen, vihreä, keltainen.

Eilinen ilta vierähti kaupunkilla käppäillen. Havaitsimme, että mikäli on yksinäinen, mies ja kaipaa seuraa nuorista leideistä, kannattaa suunnata Oranienburger Strasselle. Sieltä löytyy myös ravintoloita nimeltään Pasqua ja Kamala.
Oranienburger Strasse on tunnettu vilkkaasta yöelämästään

Kamalan hienoa ruokaa

Berliinissä on vähän urbaaneja haamulegendoja. Yksi niistä liittyy Oranienburger Strassenin kummitusmuuriin ja on saanut alkunsa 1990-luvun alussa. Sanotaan, että muurin luona nähdään silloin tällöin kaksi lapsen haamua. Kun vilpittömästi jotain toivot näiltä kahdelta lapselta palkiten heidät kolikoilla tai karkeilla jotka piilotat muurin uumeniin, toteuttavat he toiveesi taitojensa mukaan. Kilttejä haamuja :)

Löydettiin myös hautuumaa, jonka vieressä anarkistikortteli. Tai talo ainakin, joka näytti vallatulta.

Zone-kylttien mukaan on Berliinissä nimetty paikka jos toinenkin

Hönow-Alexanderplatz

Hönow oli ihana paikka! Ensin kierrettiin jossain pellolla, jonka jälkeen löydettiin ihana kukkapelto täynnä ruiskukkaa ja unikkoja. LÖydettiin myös ihania järviä (Haussee). Lisäksi kyläkirkko oli upea näkymä. Se on 1920-luvulta. Osa hautausmaan kivistä oli 1930-luvulta.


Unikkopelto


Haussee

1920-luvun kirkko idyllisessä tuppukylässä

Schöneste...jtn. allee

Hypättiin metroon Rosa-Luxemburg platzilta, meidän hostellin ovien edestä. Päättettiin, että hypätään ensimmäiseen metroon ja poistutaan kolmannella pysäkillä. LÖysimme melko pian kivan italialaisen grilliraflan, jossa oli pastaa, pizaa ja pastaa. Hinnat oli 2,50-3,50 e, eli ei paha. Ruokaa oli runsaasti ja se oli herkullista!

No comments:

Post a Comment