Thursday, November 8, 2012

From Berlin 2 Paris, part 6

HYVÄÄ SUKLAAKAKKUA @ Wilhelm on Museuminsel             20.6.2012

Lähdettiin R:n kanssa katsomaan Helsinki Fresh-näyttelyä. Löysimme eilen Marimekon puodista näyttelyn flyerin, jonka avulla (siinä oli kartta) suuntasimme aamulla (11 am) kohti HKI Freshiä. Näyttely sijaitsei useassa kerroksessa. Paraatipaikalla avonaisessa kierreportaikossa oli Hanna Sarénin tuotteita. Upein lieni Antti Asplundin näytteltila, joka oli askeettisen kaunis ja puhutteleva.
Kaivopuisto by Ilja Karsikas

Block Party by Marjo Kuusinen & Piia Keto

Maiden by Antti Asplund

Day Dreams by Hanna Sarén

Fuusio, Koneisto, Populaatio by Laura Järveläinen

The White Forest by Nithikul Nimkulrat

Kun lähdimme näyttelystä satoi vetta. Eli oiva museopäivä! Katsoimme kartasta, missä museosaari sijaitsi, totesimme että lähellä, ja lähdimme käppäilemään. Ja niin me kävleimme, kastuimme ja vaittuunuimme ihan s**t*n*sti.

Lopulta löysimme saaren museoineen ja törkeän pitkine jonoineen! Joten menimme kahville lähimpään pleissiin, joka oli Wilhelm. Paikka saanut nimensä 3 Wilhelmin mukaan: Friedrich Wilhelmin mukaan: Friedrich Wilhelm II (kuningas), Wilhelm von Humboldt (staatsrat?) ja Wilhelm von Bode (museotirehtööri).

Paikan brownie oli makoista mutta kuivaa (liian kauan paistettu) suklaakakku pehmeää, maukasta ja kosteaa (sopivasti), sekä kevyttä. Näillä eteenpäin -->

Suklaakakku by Wilhelm

Kävimme myös taiteilijaidolimme Dalin näyttelyssä sateesta huolimatta (ei jonoja). 
Sanoinkuvaamattoman upea kokemus!

VÄLIHUOMAUTUKSIAAAAA!!! =)

Alexanderplatzin U-bahnasemalla (Alexanderstrassella) on pitkä, hoikahko, noin 40-50 -vuotias mies, joka kulkee U2-metron luona useimmiten hokien metrojen automatisoituka kuulutuksia.

Saksassa suurin osa kaupoista EI ole lainkaan auki sunnuntaisin, varsinkaan ostoskeskukset. Pienet ulkolaiset kaupat, ravintolat ja turistikrääsäkojut palvelevat intohimoisia shoppaajia.

U look like Berliner

R:ää on luultu venäläiseksi, mua norjalaiseksi, kuulemma ei näytetä yhtään suomalaisilta, mutta saksalaisiksi meitä on luultu monesti. Tässähän tulee nationaali-identiteettikriisi =)

Sateinen päivä vaati vaatteidenvaihdon Hostellillamme

Taidekuvaa Hostellimme sisäpihasta

Ich, eine Berlinerin! Warum nicht?

No comments:

Post a Comment