Sunday, November 4, 2012

From Berlin 2 Paris, part 3

Onkel Tom's Hütte 18.6.2012

Lähdettiin eilen reiveihin. Näköalapaikalla törmättiin viiteen suomalaiseen, joista yx asui Berliinis. Hän oli järkänny HKI-Fresh-näyttelyn, jonka osoite on edellisellä sivulla. Mennään katsomaan näyttely tällä viikolla.

Suomalaiset kuunteli Jukka Poikaa ja vaikuttivat mukavilta. Niinpä lähdettiin heidän matkaan, kun he suuntasivat kohti puistoreivejä. Reivit olivat puistossa, jossa näköalapaikka sijaitsi. Metikköön oli roudattu äänentoistolaitteet ja oli dj-kamat, jouluvaloja ja puussa roikkui diskopallo. Pienessä kojussa myytiin makaronisalaattia ja olutta. Ihmiset poltti maria. Vieraita reiveissä oli noin 20-30. Tanssittiin kunnes oli pimeää. Sitten suuntasimme kohti hostellia. Kas, että päästiin hengis puistosta. Portaat, maasto ja hullut raiskaajat sallivat meidän poistua monen sadan neliön alueelta ihmisten ilmoille.

Alexanderplatsilla nappasimme käse- ja kurpitsansiemenbretzelit ja kävelimme hostellille. Matkalla sorruimme ostamaan jätskiä, vaan 1e/kügel!



Tänään lähdimme historiamatkalle. Päätimme mennä alas, alas ja länteen. Matkalla eksyimme muurialueelle ja kävimme tsekkaamassa sen. Olihan se vaikuttava. Kylmiä väreitä on saatu kun koko aamupäivä funtsittu Berliinin historiaa. Vain 20 vuotta sitten ihmiset olivat jakautuneet kahtia. Kaupunki on noussut jaloilleen hirmunopeaa, mutta oliko vaihtoehtoja? 



Matka kohti etelää. Kamala pissahätä. Nollplatzilla metro vaihtoon, ajateltiin käydä jossain vessas. Käytiin ravintolas mistä ohjasvivat naapuriin. Kieltäytyi päästämään meidät vessaan. Haistakoon paskan. Lähdettiin sitten kupla otassa etelän metroon. Hypättiin kyytistä Usalaisten vanhalla seudulla, Onkel Tom's hüttenillä. 

Eka paikka missä käytiin kysymässä vessaa, se löyty. Todella ihana, vanha mies päästi meidät pälkähästä. Maksoimme euron (joka vaadittiin). Mies oli hämillään, kun maksoimme :) Toivotti oikein mukavat päivänjatkot.



Sitten haimme evästä ekokaupasta. Todella mukava myyjä oli Ilona Unkarista. Löysimme puiston, jossa syömme eväät. Täällä on kaunista, rauhallista ja mukavaa. Ilmiset moikkaa ja hymyilee. Paikka on täynnä lastentarhoja ja kouluja. Ihana perhekylä =)

No comments:

Post a Comment