Sunday, November 11, 2012

From Berlin 2 Paris, part 7

Ins hostel ins Bett @ 3-4 a.m.?                         22.6.2012

Oltiin R:n kanssa Dazzlessa. Ennen sitä etsittiin safkaa, kun tajuttiin ettei oltu syöty about 10 tuntiin! Kun sopivaa safkapaikkaa ei löytynyt, käytiin kaupasta hakemassa evästä ja parkkeerattiin pimeään puistoon nauttimaan niistä.

Ennen tätä seikkailimme parilla metroasemalla etsimässä lippuautoomaattia, joka hyväksyisi 20 e seteleitä. No eipä löydetty, vaikka pari kertaa pummilla kuljettiin sellaista etsien, kun matkustuskorttimme olivat vanhentuneet. Lopulta löysimme turistikrääsäkaupan, jossa pystyimme pienimään rahaa ostamalla tuliaisia.

Saimme myös tietää ostaneemme jonkun hiton turisti 5 pvää kulkukortin hintaan 19,90, kun 7 pvän normikortin saa 27 eurolla. Hieman otti pattiin. Nyt käytämme loppuajan päiväkohtaisia tikettejä. Tai toivomme niiden olevan vuorokausitikettejä =)


Vaunuumme ei ole vielä kertaakaan eksynyt tarkastajaa, vaikka olemmekin niitä nähneet.

Dazzle on upea paikka! Pieni, sokkeloinen, kotoisa, siisti, punavalaistu, hämärä ja savuinen mesta. Kantaporukka oli pieni , mutta tiivis. Paikka tuoksui mukavan kukkaiselle ja tuoksu tarttui hiuksiin ja vaatteisiin... Musiikki oli kuin suoraan kantapaikastamme Suomessa (ainoastaan Ristoa jäimme kaipaamaan). Juomat olivat minulle hintavampia, empä niitä olisi tilannutkaan. 

Tosin, ehdimme olla tanssilattialla muutaman biisin ennen kuin Dj tuli kysymään josko ottaisin viskin tai jtn. Kun kerroin olevani absolutisti hän hämmentyi ja perääntyi =)

Kun lähdimme kahden aikaan baarista, huomasimme metron olevan siltä päivältä suljettu. Kävelimme siis Schonhauser alleelta hostellille. Tien varressa sijaitsi paljon pubeja, baareja ja porukkaa.

Porukkaa oli myös asemalla kun tulimme Dazzle-pleissiin. Musique de la Fete oli juuri loppunut ja sadat teinit rynnivät metroon. Juhla jäi meiltä välistä, sillä ulkona satoi vettä. Kävimme kyllä päivällä tsekkaamassa paikan, joka oli oikein kiva kiviportaikko/kesäteatteri olympiastadionin kupeessa.

Ps. kun muutama päivä sitten vierailimme Hönowin kylässä, kävelimme rantaraitilla, jonka lähistöllä oli peltoja täynnä ruiskukkia ja unikkoja (sekä ohraa), ohitimme saksalaisen maalaispihan ja mitä musiikkia kuulimmekaan! Nena - 99 Luftballoons. Hahhahahhahhaa. Ja tänään Dazzlessa soi Bomfunk MC'sin Freestyler (Jetin Are you gonna be my girlistä puhumattakaan!)

Miltä Nena kuulostikaan? Kuuntele! http://www.youtube.com/watch?v=9whehyybLqU


VÄLIHUOMATUTUS!

Deutsche people on hullua jalkapallokansaa. Kun on peli, sitä seuraa kaikki, tilannetta kysellään kadulla.

Kun istumme South Americalaisessa ruokapaikassa nimeltään Lousiana, on taustalla (tai päällimmäisenä) jalkapallopeli (EM, eikä mitään hajua kuka pelaa)


Lousiana on idyllinen Yhdysvaltojen etelän mustien kulttuurin inspiroima ravintola

Ihmiset huutavat riemusta kun tulee malli, olisiko siis saksa jopa pelaamassa?

Kadulla on tv:itä pihalla ja hostellimme rokhenkinen sporttibaari on täynnä jalkapallohuligaaneja. Ruokailisimme siellä, mutta jouduimme tänne evakkoon. Täällä on vähemmän populaa, sillä paikassa on ainoastaan yx 40-tuumainen ruutu, tosin kun hostellillamme, Belushilla, jossa on seinän kokoinen valkokangas ja ainakin 3 tämän paikan tv:n kokoista ruutua.
-HUOH!-

Kävimme pyörähtämässä ylihinnoittelussa ja -täydessä HRC:ssä. 
Muutama tuliainen tuli napattua matkaan.


U-bahnissa matkalla Zoohon

Päätimme R:n kanssa pitkien yöunien jälkeen, että tänään on eläimellinen päivä. "Aamu" Oli vaikea kun mikään ei tahtonut onnistua, mutta suunta on ylöspäin.

-Juokse metroon viime sekuntilla -Check!

Aamupala olisi kova sana. Sen jälkeen zoohon. Siellä voimme piirrellä amazing animals =) Suunnitelmissa on myös tuliaisten osto, laukun hankinta ja postikorttien lähetys.

Käytävää:
Schokogalerie
11:30-18:30 uhr am Sonnstag
Grosse Hamburgerstrasse 35

Sunnuntai
The Zone
Reuterstrasse 95
(Olgan kaverin näyttely/performance, muita taiteen opiskelijoita)

Kuvassa on kolme kalaa. Löydätkö kaikki?

Virtahepo

Mää!

Flamingojen punainen väritys kuulemma tulee jostain mytkkyjärvistä. 
Nämä yksilöt tuskin ovat missään hapoissa uineet. 
Onko ne siis maalattu?

I'm the wild one!

Kaunis kaulus teillä

Pingviinien strateginen kokous

Sarvieläimiä

Aww <3 Tätä laiskimusta seurattiin tunti. 
Se oli vaan parkkeerannu ruokakasan päälle ja mussutti tyytyväisenä kesäiltapäivän auringossa.

Murr! Karhuparka oli tylsitynyt ja käveli levottomasti edestakaisin häkissä.
Tätä surkuteltiin yhdessä kolmen suomalaisen nuorukaisen kanssa.
Meillähän nuo juoksevat metsässä vapaana...

Lempparit! 
Kirahvit, jääkarhu, gorillat, norsut... kaikki siistit isot eläimet jäi näkemättä, kun ne meni aikaseen nukkuun. 
Paviaanit kuitenkin pelasti tilanteen. On ne vaan niin symppiksii!

Berliinin eläintarha on auki tiettyyn kellonlyömään. Isoimmat/arvokkaimmat eläimet suljetaan sisätiloihin kesäisin kuuden aikaan, tunnin ennen sulkemisaikaa. Hämärää on, että henkilökunta lähtee kotiin seiskalta, mutta asiakkaat voivat jäädä pyörimään eläintarhaan ja ympäröivään puistoon sulkemisajankin jälkeen.






No comments:

Post a Comment