Wednesday, May 15, 2013

A & J presenterar: Alvesta via London, part III

God save the queen!                                    19.11.2012

Huh mikä päivä! Jalat on ihan poikki kaikesta kävelystä, sen takia jouduimme ostamaan uusia kenkiä ;)

Aloitimme päivän hostellin aamupalalla, joke ei tod. ollut mikään English Breakfast: paahtoleipää, voita ja jameja sekä muroja, lisäksi kahvia, teetä ja tuoremehus (joka oli btw. koko ajan loppu). 

Aamupalan jälkeen suuntasimme marketin kautta metrolle, jossa ostimme vuorokausilipun. Suosittelemme ostamaan lipun ainoastaan zone 1&2:lle, sillä isomman alueen haravoimiseen tarvitaan useampia päiviä.

Suuntasimme Buckinghamin palatsille. Saavuimme sattumalta oikeaan paikkaan oikeaan aikaan: Vartijain vaihto tapahtuu kesäisin kerran päivässä, talvisin milloin milloinkin klo 10:30. Oli ihan hulluna populaa, heppapollareita ja populaa. Marssi ja marssimusa oli upeaa, vaihto itsessään tyhjänpäivästä eestakas ravaamista. Väenpaljouden takia emme nähneet kunnolla seremoniaa.

Ratsupoliisi väenpaljouden keskellä

Yleisöä ja niitten kenkiä

Tämän jälkeen suuntasimme kohti Hyde Parkia ja muita puistoalueita. Ruoho oli vielä vihreää, puut paljaita, tiet täynnä mapleleavseja ja taivaalta paistoi aurinko. Se siitä Lontoon sateesta ja ankeudesta. Harmi, että Hyde Parkiin pystytyksessä oleva, makealta näyttävä, Christmas Wonderland ei vielä ollut yleisölle avoin.
Puiston puu

Kurre

Tavoitteemme oli jossain vaiheessa matkaa löytää Hard Rock Café ja siinähän se sitten oli, neniemme edessä. Joimme tyyriit kahvit ja non-alcoholic-drinksut sekä kävimme rokkiputiikissa.

Drink like a rock star

Ystävämme kotopuolessa oli antanut tehtäväksemme kuvata sinistä ovea Notting Hillissä. Tiedoksi kaikille, ettei ovi sijaitse ko. paikan keskeisimmällä paikalla. Notting HIll on kuitenkin vierailun arvoinen mesta! Paljon turistikrääsää, joista löytää kivojakin asioita edulliseen hintaan. Myös vintageliikkeet ovat hyvin edustettuja. Kyseessä on hienostoalue, josta löytyy mm. überkallis Mark & Spencers sekä merkkivaateliikkeitä.

Elokuvan "Notting Hill" ovi

Well, paikka jossa ovi sijaitsee on Westbourne Park. Paikka on täynnä aivan mahtavia putiikkeja laidasta laitaan: Laukkuja, kenkiä, vaatteita, ruokaa, priimaa ja krääsää, uutta ja vanahaa. Parasta tähän asti oli Porto Bello liikkeineen ja mukavine, sydämellisine myyjineen. Kaikki keksivät meille paikkoja mihin pitää mennä. Rahaa tuli käytettyä upeisiin löytöihin aivan liikaa. Kiitos ystävämme kotopuolessa, joka meidät tänne johdatti. Me laitetaan laskua tulemaan... ;)

Notting Hillin metroasema

Koska ostokset painoivat miljoonan, kävimme heivaamassa ne hostelille. Hostellilta lähdimme jouluiselle Oxfordille. Siellä oli paljon IHANIA IHANIA liikkeitä. Lopulta jouduimme sopimaan J:n kanssa, ettemme anna toistemme ostaa enää yhtään paria kenkiä. 

X-mas on saapunut Oxfordille

Olin skeptinen mennessämme Primarkiin, mutta yllätyin kun hinta-laatusuhde kohtasi hyvin. Myös siisti asettelu, muodikkuus ja ystävällinen palvelu teki olon kotoisaksi. Ostimme jälleen vaikka mitä, mutta loppusumma oli hyvin pieni. Huomenna suuntaamme Oxfordiin uudelleen tutkailemaan tarjontaa.

Shoppailun jälkeen kävimme "jee jee -mäkkärissä" vetämässä mätöt. Ei mikään suuri makunautinto. Sitten pillit pussiin ja hostelille. Matkalla sinne ja tänne näimme useita katumuusikoita, joista yhden kanssa jutskasimmekin hetken.

Hostellilla kävimme suihkussa. Paine oli hyvin pieni ja mikäli omistaa kaltaiseni leijonanharjan, kestää hiusten pesu ikuisuuden.

Päivän aikana kävimme tsekkaamassa Paddingtoninkin. Ihana paikka, varsinkin juna-asema ja Karhuherra Paddington -tuotteita myyvät kojut ja putiikit. Hankimme Karhuherra -kamaa, kynsikoruja ja älyherkkuja cookieseja.

Paddingtonin metroaseman kyltti

Lontoo tuntuu kodilta. Ei oikein vieläkään tajua, että ollaan ulkomailla, kun asioiminen on niin helppoa ja ihmiset niin ystävällisiä, avuliaita ja hyvin saman näköisiä ja yhtä vaatimattomia kuin suomalaiset.

Nyt on käsi kirjoittanut niin paljon, että kynän muste on vähentynyt puoli senttiä ja ranne on yhtä pipi kuin jalat. Kämppikset ovat molemmat painuneet unten maille, ehkäpä siis minäkin: Takana jälleen 15 tunnin päivä parin tunnin unilla.
Sleep well!

Ps. Kävimpä tuossa kerroksemme toiletissa (kerroksemme on tyttöjen valloittama, yksi 3-hengen huone ja 2 isompaa huonetta). Liinavaatevarastosta kävi juuri hakemassa pyyhkeitä työntekijä. Hän katsoi minua päästä varpaisiin ja totesi hyväksyvästi: "mmm-m" kun kävelin ohitse. Hyvä jos kelpaa tähän mestaan asukkaax...
Ööt!

No comments:

Post a Comment