Monday, May 27, 2013

A & J presenterar: Alvesta via London, part V

London bridge is falling down                          21.11.2012

Tänään aamulla oli J:n olo parantunut. Kävimme aamupalalla syöden muutaman murolusikallisen. Sitten suuntasimme Metro Tescoon ostamaan lisäfyllinkiä: limonaatia ja croisantteja sekä suklaapatukoita. Healthy, yeah?

Sit hyppäsimme metroon ja suuntasimme Oxford Circuseen shoppailemaan Primarkiin: Löysimme joitain überihania alusvaatteita ;) Oxford Circus on shoppailijan paratiisi: Kaikki huippumerkit saman kadun varrella. Lompakolle ei toki se paras paikka...
Lontoon metro- ja junakartta

Edullisempi ja nuorekkaampi paikka on Camden. Sinne pitää ensi reissulla uudestaan! Kirppareita, rillejä, baareja, pubeja, halpoja ruoka- ja vähittäistavarakauppoja, tatuointiliikkeitä, lävistämöitä, kenkäkauppoja ja toreja. Henkilöt kaduilla olivat nuoria, persoonallisesti pukeutuneita ja cooleja :) Camdenista löysin aivan ihanat Iron Fistin kengät. This is looove <3


Camdenin liikkeitä

Camdenista lähdimme hostellille missä lepäsimme ja hieman pakkailimme laukkuja. Voimia kerättyämme matkasimme London Bridgelle. Itse silta oli hyvin boooooring. Maisemat olivat kyllä upeat; hyvin moderneja rakennuksia ja alla virtaava Thames. Täällä ihmiset olivat tosi sharp dressed. 

Kävelimme Tower Bridgelle. Tämä silta puolestaan oli upea ja kokemuksen arvoinen! Sillan vieressä kohoava linna oli myös upea. Mietimme kuinka ihanaa olisi asua tuollaisessa linnassa perheensä, ystäviensä ja heidän perheidensä kanssa, ja järjestää magnificanteja ballseja =)

Luistelua Towerin linnan pihassa

Towerin silta

Kävellessämme metrolle takaisin ohitimme London Dungeonin. Päätimme, että ensi kerralla käymme siellä, Tower museossa sekä Madame Toussoudissa.


Joulupuu?

Towerin Dungeonin komia portsari

Metrolla palasimme hostellille kaupan kautta. Ostin aivan ihanan suklaasundaevanukkaan: kallista oli, mutta hintansa väärti =) Hostellilla mutustelimme eväät ja olemme pakanneet jonkin aikaa ja ihastelleet ostoksiamme.


Ihmeellisen onnistuneesti pakattu laukku

Aamulla on herätys kello 4:30. Klo 05:00 pitää olla asemalla, jotta ehdimme lentoasemalle ajoissa. Olemme toistaiseksi jättäneet jälkeemme kolme pussia roskia, viisi kenkälootaa ja vein lähes täyden hiuslakan vessaan toisten leidien iloksi =) Viedessäni lakkaa, kuulin muutaman asukkaan puhuvan suomea. Täällä on isse asiassa aika monikin puhunut suomea ja ihan muutama tuolla kadullakin Oxfordissa.
Saa käyttää, muttei oo pakko hei!

Viimeinen ilta Lontoossa: Ensimmäinen sadepäivä (tai tunti), nähtävyyksien katselu (unohdettiin bongailla Big Beniä...) ja ahoppailua. Herkkukauppoja ei Lontoosta löytynyt, ei ainakaan edullisia.

Unia minun puolestani!

Plöö

No comments:

Post a Comment