Sunday, May 26, 2013

A & J presenterar: Alvesta via London, part IIII

@ Mary Ann's Place                                     20.11.2013

Päivä alkoi sillä, että J:n oli paha olla. Kävimme aamupalalla, joka hieman helpotti hänen oloaan. Sitten meikkasimme, jonka aikana olotila taas paheni. Pian käytiin halailemassa pyttyä. J:n päivä on mennyt eestaas spurtatessa ja yrittäen saada jotain pysymään sisällä.

Puolen päivän aikoihin suuntasin yksin kohti The Regent's Parkia, mistä löytyy muun muassa Zoo. Pyörin puistossa ja sen naapurustossa useita tunteja. Puistossa oli runsaasti istumapenkkejä, suihkulähteitä, kukka-asetelmia sekä pensaita. Lisäksi siellä täällä sijaitsi ihania kahviloita ja leikkipuistoja.

The Regent's Park


Dekoroituja kukka-asetelmia

Suihkulähteitä

Lisää suihkulähteitä

Naapurustosta löytyi Chesterin alue, jolla puolestaan sijaitsi ökyasuntoja palatsimaisissa rakennuksissa. Puolet teistä olivat yksityisteitä ja se ainoa ihminen, jonka näin oli melkoinen hienostorouva. Autot pihalla olivat kans aika ökyjä...

Chesterin ökytalojen vieressä oli suoraan Bram Stokerin Draculasta revitty talo ja kappeli, jonka ympärillä rakennusmiehet hyörivät. Suosittelen lukemaan kirjan ja tsekkaamaan, onkohan tämä rakennus kappeleineen ollut Stokerin mielisairaalalääkärin asuinympäristö.

Dr Seward's mansion

The Regent's Parkissa on hyvät urheilumahdollisuudet. Lenkkeilyn lisäksi suurilla ruohokentillä on hyvä ulkoiluttaa koiria, pyöräillä puiden lomassa olevilla kaduilla sekä pelata eri pallopelejä suurilla kentillä. Kulkiessani suurten, paksurunkoisten, roikkuoksaisten puiden lomassa katsoen suuria pelikenttiä, en voinut olla miettimättä josko myös J. K. Rowling on hakenut inspistä täältä...


Tällipaju

Keskellä puistoa sijaitsee Queen Mary's Gardens. Toisiaan upeammat kukkaistutelmat kisasivat keskenään. Upeinta oli kymmenet eri ruusulajikkeet, joita oli ympäri Maryn omaa pleissiä. Vaikka kuukauden päästä onkin jo joulu, oli vielä ruoho vehreää ja osa kukista vielä kauneimmillaan.

Lampi

Snow white

Apricote

Puistossa alkoi pikkuhiljaa hämärtämään ja päätin hiljalleen suunnata hostellia kohti. Katsoin kartta/ilmoitustaulusta miten pääsen takaisin lähimmälle metrolle. Ilmoitustaululla oli ilmoitus puistossa liikkuvasta raiskaajasta ja poliisi pyysi olemaan yhteydessä, mikäli epäilyttäviä henkilöitä näkyi. Ihan nousi iho kananlihalle, kun tajusin etten koko päivänä ollut nähnyt juuri ketään ja ilta alkoi hämärtyä.


Scared walking around alone? Hell yeah!

Pieni pelon tunne ja ensimmäinen english tihkurain saivat minut nopeuttamaan askeleitani, vaikkakin jalat olivat eilisen kävelyn jälkeen vauhdista aivan eri mieltä. Pääsin onnellisesti metroon ja matka hostellille alkoi. 

Metro oli hyvin täynnä, mutta matka sujui rattoisasti ihmetellessäni miespuolisen, hieman pyylevän ja homsuisen miehen, täydellisesti lakattuja, tummanharmaita kynsiä. Saavuttuani King's Crossille kävin pienessä italialaishenkisessä ruokapaikassa hakemassa herkullista kesäkurpitsa-paprika-sieni-ananaspastaa ja ei-ihan-niin-herkullisen appelsiinisuklaa-keksijälkipala-herkun. Kävin myös ostamassa J:lle paikallisesta pikkumarketista, naapurin Tesco Metrosta, nesteitä parantamaan oloaan.

Tässä hostellilla olemme jutskanneet ja kirjoittaneet postikortteja kotopuoleen. Juomatkin on nyt pysyneet sisällä. Iltasuunnitelmissa on maksimissaan iltapalan haku, sillä yksin ei täällä uskalla iltaisin liikkua - ei ainakaan tämänpäiväisen raiskaaja-ilmoituksen jälkeen.

No comments:

Post a Comment