Wednesday, September 23, 2015

Pakomatka Pohjoiseen, osa III: The Cold Never Bothered Me Anyway


27.8.2015 @ Couch

Täällä isäntäperheen sohvalla, tai itseasiassa lepotuolissa, taas istuskelen ja kirjoitan. Ollut ihan hullun pitkä päivä. Oltiin hyvissä ajoin terminaalilla. (Jälk. toim. huom. anteex mitä?)

Bussi starttasi heti kasin jälkeen. Ajoimme 400 kilsaa läpi eteläisen rannikon. Matkan varrella näimme mm. eilisen power plantin, Spring (Geysir) fieldin (josta tulossa suburbia Reykjavikille), Ghost Valleyn... Pysähdyimme muutamalla tajuttoman upealla vesiputouksella, mustahiekkaisella rannalla ja ennen kaikkea jäälaguunilla. 


Skogafoss


Seljalandsfoss

Behind the scenes

Nyt on Hobittia

Olimme jälleen superonnekkaita, sillä ainoastaan hetken satoi koko päivän aikana, ja silloinkin ajoimme bussilla pitkin "tylsempä" maisemaa. Muuten oli todella aurinkoista ja jopa pilvetöntä. Tämä on kuulemma harvinaista - varsinkin kun olimme koko saaren sateisimmalla alueella.

Ihan random putous


Ihan random joki

Koska oli niin selkeä ilma, saimme nähdä saaren suurimpia vuoria ja tulivuoria, kuten Heklan sekä muita joiden nimiä en osaa edes kirjoittaa saatikaan lausua. Islanti on hieno kieli - oikeesti.

Onnemme jatkui laguunilla, jäävuorilaguunilla, jossa oli normaalia paremmat jäävuoret sekä ilma. Oli jopa KUUMA ja ilma täysin tyyni. Kaikki oppaatkin ihmettelivät, että mitäs tämä on? Näimme myö pari ihanaa hyljettä uiskentelemassa.


Meijän laguunibotski


Turisteja varten värjätty lakujäävuori


Vatnajökull ja jäävuorilaguuni

Matkalla näkyi paljon muitakin eläimiä: Issikoita, lehmiä, lintuja (jopa yksi lunni!) sekä lampaita, jotka uskaliaasti laimensivat vuorten jyrkänteillä.

Kun väsy ottaa vallan, ei kauheesti maisemat kiinnosta

Laavalaaksoa

Kävimme päivän aikana syömässä rupuisen näköisellä huoltsikalla, jossa oli tosin oikein jees ruoka. Otin kermaista perunalootaa ja lampaan jalakaa raparperihillon kanssa, oli aikas nam ^^ Täällä on kyllä tullut lammasta syötyä!

Oli huvittavaa kun paikan omistaja tarjoili (annosteli) meille ruoan ja kyseli mistä olen kun sanoin "tack". Hän sitten kysyi jos puhun ruotsia ja siitähän keskustelua syntyi! Kävi ilmi, että meidän yksi suuri yhteys on siinä, että molempien bestikset asuu Göteboris.


Jos eksyt Islantilaiseen metsään, nouse seisomaan,
niin löydät poiskin

Meidän oppaamme lauloi eilen kauniin laulun kirkossa ollessamme Golden Circle -kierroksella. Tänään hän lauloi meille kaksi laulua: yhden tuutulaulun ja yhden perinnelaulun. Hänellä on maagisen upea ääni. Olimme niin onnekkaita saadessamme hänet jälleen oppaaksi ^^

Vikin mustahiekkaista merenrantaa 

Lohikäärmeen hampuleita

Kun saavuimme kotiin, hyökkäsi karvakamu tervehtimään. Hällä oli kuulemma ollut minua ikävä päivän aikana. Saattaa aamulla tulla itku kun eroamme :'(

Jotta kaikki ei menisi liian putkeen, onnistui O lukitsemaan meidän huoneemme oven jättäen avaimen sisäpuolelle. Isäntäpari oli jo mennu yöpuulle, joten jouduimpa sitten häiritsemään heitä. Isäntämme sai tovin etsiä vara-avainta, heillä nimittäin muutto vielä kesken ja tavarat varastossa... Onneksi avaimet löytyi ja kaikki pääsivät unille...

Aamulla ihana emäntämme ajaa meidät Mjoddiin, josta jatkamme matkaamme bussilla Blönduósiin P:n luokse. Odotan innolla mitä rakkaalla ystävällä on suunniteltuna meidän varallemme...

Nyt! Hyvää yötä ja kauniita unia <3

So-called-art

No comments:

Post a Comment