Friday, September 25, 2015

Pakomatka Pohjoiseen, osa IV: Onko kaikki hepat laaksossa?


28.8.2015, illalla @ Vatnsdalur

Tänään herättiin taas kuudelta valmistautumaan päivää varten ja pakkaamaan. Hyvästelimme isäntäperheemme ja karvakamun. Emäntämme ajoi meidät Mjoddiin, jossa kävimme kahviosta hakemassa evästä ja sitten suuntasimme linkka-asemalle ja bussiin numero 57.

Bussimatkamme kohti Blönduósia sujui rattoisasti. Istuimme eri ihmisten vieressä, emmekä toistemme. Vierustoverini oli ihana neitonen Reykjavikistä. Hän huomasi piirustuslehtiöni ja siitä se sitten alkoi :)

Saavuimme kylymään ja tuuliseen Vatnsdaluriin, jossa P jo odotteli meitä. Taisi siinä kyynel jos toinenkin vierähtää kun toisiamme tervehdimme. Miten onnellinen voikaan olla törmätessään tuttuun vieraassa maassa!

Ajoimme ranchille, joka sijaitsee upeassa laaksossa. Laakson ympärillä kohoavat vuoret. Vuorilta virtaa vettä vesiputouksina. Etäisyydessä näkyy meri. Rinteillä ja laaksossa on lampaita ja hevosia. Keskellä laaksoa virtaa joki. Kaunista!

Usvaisen kaunista maisemaa

Väliaikainen kotimme

Tallirakennuksia

Lähdimme pian saavuttuamme talleille. Siivosimme pilttuita ja otimme hevosia suurelta laitumelta tallin haan turviin. Valitsimme ja valmistimme hevoset ja sitten: ratsaille! Seitsemän vuoden tauon jälkeen oli jännittävää ja ihanaa nousta hevosen selkään.

Hevosia, hevosia, hevosia!

Kävin P:n kanssa joen varrella. Tuuli oli kamalan kylymä ja aurinkokin vain ujosti pilkisti pilvien lomasta, mutta olihan se upeaa. Ratsastuksen jälkeen hieman tärisytti. Ei ihme: vieras maa, vieras heppa ja muutenkin.

Kun palasimme talolle, oli paikan kokki valmistanut meille herkullisen illallisen. Täällä asustelee jonkin verran väkeä: eläinlääkäri, kokki ja muita työntekijöitä sekä ihana 11-vuotias koiraleidi. Koira on ihan huippu jalkapallon peluussa. Ja sitten täällä on miljoona tai oikeastaan sata issikkaa - oikeesti. Ja lampaita.

Koiraleidi, joka on oivallinen ja pelkäämätön hevospaimen,
tästä todisteena vino kirsu

Illallisen jälkeen olemme chillailleet ja olen kirjoittanut postikortteja. Osa porukasta kävi pihan hot tubissa kuun valossa - awesome! Huomenna ehkä kiivetään vuorille...

No comments:

Post a Comment