Saturday, October 8, 2016

Tales from the North, part 7/10

Korpikuusen kannon alla @ sama sijainti
su 5.6.2016 klo ajaton

Nyt löytyi I-H-A-N-I-N leirintäalue!!! Nimittäin Tjöldum í Skagafirði. Kyseessä on noin 140 asukkaan Varmahlíðin kylän yläosassa sijaitseva metsä-leirintäalue. Täällä on paljon omaa rauhaa, supersiistiä ja puita! Aivain kuin kotona olis <3

Aamu alkoi kuitenkin eri tunnelmissa. Mývatnin leirintäalueella meitä tervehti heti herättyämme ja teltasta kömmittyämme itikkaparvi. Lähdimme ennätysvauhtia poies ja olimme tien päällä jo kasin aikaan.

Kiersimme Mývatn-järven aloittaen sen länsipuolelta. Mitään kovin erikoista emme nähneet ennen Dimmuborgiria - valtavia sääskiparvia lukuunottamatta. Dimmuborgir oli vaikuttava kivipaaseineen ja suosittelen todellakin kiertämään pidemmän reitin, joka vie Kirkjan kautta - se on paikan näyttävin muodostelema. Dimmuborgir ei ollut kuvauksellinen paikka tänään, sillä aurinko porotti ja itikat häiritsivät kuvausta photobombailullaan.

Mystinen, dramaattinen ja pelottava
Dimmuborgir - not.

Portaat joulupuk(k)i(e)n luolalle

Laavakivipaaseja

Tässä on jo jotain tramatiikkan ainesta

Jopa täältä löytyi maanraosta lunta ja jäätä

Portaat vaikuttaalle Kirkjanille

Frodon polku Mordoriin ja alareunassa
photobombaava Mý

Hikisinä palasimme kuumaan autoon ja jatkoimme matkaa Detti- ja Sellfossille. Täällä maisemat muuttuivat jylhän lumisiksi. Lämpöasteet kuitenkin jatkoivat kipuamistaan - melko absurdia kulkea talvimaisemissa kesävaatteissa palelematta.

Mutaa

Liejua

Lunta

Dettifoss

Hämppi

Selfoss

Ylväiden putousten ihastuelun jälkeen siirryimme kylpylään nauttimaan "taikavedestä". Lilluttelimme noin kolme tuntia! Tyyriiseen kolmen altaan (ja yhden saunan) uimalaan pääsee huomattavasti edullisemmin opiskelijakortilla. Kassasetä ei meinannut hyväksyä minun isic-korttiani (koska kuvani oli eri puolella korttia kuin oppilaitoksen nimi! mikä siis on ihan normaalia ko. korteissa) ja aloin jo hermostua. Onnexi toinen kassatyyppi tuli puolustamaan minua tilanteessa.

Kylpylä oli lähes tyhjä aamupäivästä ja alkoi täyttyä vasta puolenpäivän jälkeen. Muutama lammaskin olisi tahtonut uimaan, mutta vahti hätyytti ne poies. Ja kyllä, uimala on keskellä luontoa ja näkymät on aika huikeat. Uimassa kanssamme oli kovaääninen ranskalaisista eläkeläisistä koostuva porukka, joka oli kulkenut samoissa maisemissa kanssamme koko aamupäivän.

Mývatnin kylpylä on hyvä vaihtoehto isommalle
ja ruuhkaisammalle Blue Lagoonille.

Kylpemisen jälkeen lähdimme matkaan kohti Varmahlidia (leiripaikkaamme). Ennen Akureyriä pysähdyimme upealle Godafossille kuvaamaan. Mývatnin ja Akureyrin väliset maisemat olivat muutenkin oikein kauniit.

Godafoss

Polokua

Lisää Godafossia

Akureyrissä söimme burgerit (taas). Pidin kovasti avokaadosta ja villasukasta, joita oli hampparini väliin työnnetty =) Sitten kävimme kävelemässä Lustgardenissa, eli botaanisessa puutarhassa. Tämän jälkeen haimme herkkujätskit ja kahvin mukaan automatkalle. Tankkasimme auton ja jatkoimme Varmahlidiä kohti.

Hyvää purilaista ja palanutta pottua

Täällä vois vaikka asua...

Upea juhlapaikka ja puutarhapaviljonki

Pakollinen kukkakuva

Islannin sää on kylmä ja sateinen - orly?

The trees have eyes!

Akureyrin upeaa grafittityötä ja kaupungin trollit

Välimaisemat olivat taas upeat, mutta jatkoimme pysähtymättä määränpäähämme saakka. Kävimme ensin tsekkaamassa paljonkehutun leirintäalueen ykköstien varressa. Päätimme kuitenkin vielä ennen päätöksentekoa tsekata kylän toisenkin leirintäalueen.

Ihastuimme molemmat välittömästi tähän toiseen leirintäalueeseen. Sää näytti hieman epävakaalta, joten päätimme pystyttää teltan puun alle lisäsuojan toivossa sateen sattuessa. Olimme toiset vieraat alueella, mutta nyt tänne on löytänyt pari muutakin. Omistajapariskunta tosin ei ole paikalla, joten maksamme joko aamulla heidän tullessaan tai jätämme rahat leiripaikan "honesty boxiin".

Tämä on vaan niin SÖÖTTI paikka! Vierestä lähtee luontopolku metsään ja telttamme vieressä on pari kuusta, jotka ymmärtääksemme muodostavat nimetyn "lehdon"(Kobbalundur). Lisäksi täällä on pomppupatjasysteemi ja jopa NOTSKIPAIKKA!!! How cool is that!? Ensimmäinen täällä näkemämme paikka, jossa saa tehdä tulta! :D Harmi, että vatsa on täynnä, muuten maistuisi notskimakkara.

Nyt painaa uni silmäluomia. Nati nati <3


No comments:

Post a Comment